Op verkenning in Oostende 1

Gebouwen en ondekkingen die me aanspraken in Oostende
Hier ziet u de laatste ijslandvaarder die nu dienst doet als museumschip.De kleurrijke netten trokken mijn aandacht, maar binnen kreeg je een idee van het ruige, zware leven aan boord .


Het station van Oostende is een eclectisch station dat bestaat uit een centrale inkomhal en geflankeerd is door twee vierkante torengebouwen.Het is het belangrijkste station van de Belgische kust

Dit is de kerk Sint-Petrus en Paulus, een neogotische kerk met prachtige glasramen en achter het hoofdaltaar bevindt zich het praalgraf van de in Oostende overleden 1 ste koningin van België, Louise-Marie.

Lange Nelle is de vuurtoren die zich bevindt aan de oostelijke vaargeul.Hij is samen met die van Nieuwpoort en Blankenberge nog 1 van de nog steeds werkende vuurtorens langs de Belgische kust.Hij is 65 m hoog en telt 324 treden en leidt sinds 1949 de vissers veilig de haven binnen. Hij werkt volledig automatisch.Bij optimale weersomstandigheden is het licht zichtbaar op 27 zeemijl of 50km.De vuurtoren is binnenin niet te bezoeken.


Beeld “De zee”van kunstenaar Georges Grad is beschermd sinds 2005.De kunstenaar had in zijn werk de voorkeur voor menselijk naakt. In de Zee verbeeldde hij de weelderigheid en sensualiteit van de zee in een naakt vrouwenfiguur. In de volksmond wordt het beeld “Dikke Matille” genoemd.

Villa Maritza werd gebouwd in 1885 naar een ontwerp van architect Antoine Dujardin. Het is het laatste overblijfsel op de zeedijk van Oostende uit de “Belle Epoqueperiode”. en  is nu volledig gerestaureerd.(Info Wikipedia)

Morgen volgt deel 2 van Ontdekkingen in Oostende

Advertenties

36 gedachten over “Op verkenning in Oostende 1

 1. daar zijn wat hele mooie gebouwen Marylou
  de vila onderaan springt er als het ware uit vanwege de moderne buren 🙂
  ja wat is kunst hé , dikke Bertha de zee , ja vaak wel weelderig, maar vaak ook erg onstuimig en als het ware kwaad 🙂 , zeker niet sensueel

  slaap wel groet

  Liked by 1 persoon

  1. Ik ben 1 dag in Oostende geweest voor de Nieuwjaarsduik van de ijsberen maar als ik zo’n lange treinreis maak ,wil ik er zoveel mogelijk uithalen.Ik wandelde dus heel wat kilometers van de jachthaven naar het oostelijk staketsel,gevolgd door een lange strandwandeling met oog voor de natuur en de toevallig ontdekte zeehondjes,verder naar de drie gapers ,park,Japanse tuin en dan naar de nieuwjaarsduik en terug met de trein naar Lier

   Like

 2. Oostende mijn favoriete badstad..ettelijke paasvakantie’s doorbracht, het zijn mooie herinneringen!
  Voor de prijslijst van Restaurant Villa Maritza stonden we altijd te kijken..ooit gingen we er wel eens eten, toen we we het ons financieel konden veroorloven, was het restaurant dicht , goed dat het gerestaureerd werd ..het zou jammer zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.