Oeps! Daar ging hij dan.

Ik probeerde scherp te stellen en een mooie compositie te vinden maar hij werd op geschrikt door mensen die de hond uitlieten.Ik was hem even kwijt maar bleef zoeken in de richting dat hij opgestegen was en vond hem hoog en droog in en boom.

Hier kan men zich zelden in vergissen Iedereen herkent de grote, witte zilverreiger met lange gele snavel en lange hoge zwarte poten wel.In de broedtijd in april veranderen de kleuren van snavel naar zwart en de kleur van de poten naar rood voor een korte periode.Tussen het vrouwtje en het mannetje is geen verschil ,ze zien er beiden het zelfde uit.Ze hebben een lange dunne hals.

Hij eet kikkers mollen,kleine vogels zoals pas uit het ei gekomen eendjes,vissen en amfibieën waarop hij jaagt als hij door het water loopt

In de vlucht herken je hem aan gebogen hals, de trage vleugelslag en langere vleugels  en dan de blauwe reiger.

De grote zilverreiger staat op de Rode lijst van bedreigde diersoorten maar neemt door meer verzorgde rietvelden en kwaliteit van beter water weer  wat toe.

 

 

35 gedachten over “Oeps! Daar ging hij dan.

   1. ja gister was een rot dag , ik zag prachtige schaats wedstrijden
    maar vandaag ben ik weer eens wat aan de wandel
    die mooie zilverreiger trof je dus bij de Maas 🙂

    Geliked door 1 persoon

 1. Een hele mooie foto, Marylou! De grote zilverreiger is een stuk schuwer dan de grauwe reiger. Ze vliegen weg bij de minste beweging. En oh wee als er een hond in de buurt is, daar houden ze, zoals je zelf ondervond, helemaal niet van.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dan heb ik wat meer geluk. Op een goede km ligt een privé vijver waar eentje altijd rondhangt. Ook in weiden in de buurt en natuurlijk op de vele plassen rond de Maas vertoeven ze graag.

    Like

 2. Wat je op de foto ziet zijn de dennenappeltjes van de lork.Een boom uit de dennenfamilie en de enigste die zijn naalden verliest in de herfst.De Lork kan tot 40 m hoog worden.

  Like

 3. Hoi Marylou,
  de grote witte zilverreiger is ook werkelijk een mooie verschijning. Hier waar ik woon komen ze ook steeds vaker voor maar fotograferen is dan nog een tweede 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: