Pimpelmees op visite

Dit is 1 van de meesjes die gans de dag af en aanvloog om te smullen van de lekkernijen. Het had ‘nachts geregend en gevroren en de tuintafel werd een spiegel.De pimpelmees had er geen last van .Ze maakte een goed uitgedokterde lading maar zat even naar haar spiegelbeeld te kijken en begon toen te eten.


De pimpelmees heeft een kenmerkend blauw ‘petje’, gele borst, smalle, zwarte oogstreep, zwartblauwe kinvlek en blauwachtige vleugels. Mannetjes helderder van kleur dan vrouwtjes .

De pimpelmees is net als de koolmees, een bosvogel die zich heeft aangepast aan de menselijke omgeving. Ook hij broedt graag in nestkasten en komt in de winter dicht bij huis, bungelend aan vetbollen en pindanetjes. Pimpelmezen kunnen zelfs op de dunste twijgjes nog voedsel zoeken. Ze stellen niet veel eisen aan hun leefomgeving en zijn dan ook veel te vinden in tuinen en parken.

Ze broeden van maart tot eind juli en leggen dan 7-13 eitjes. Het broeden duurt 13-15 dagen. Als de vogeltjes uitvliegen worden ze nog 14 dagen gevoed door de ouders. De pimpelmees is een standvogel en blijft heel het jaar bij ons.(info vogelbescherming)

31 gedachten over “Pimpelmees op visite

  1. Ik had ook veel slechte foto’s.Soms vlogen ze met 3 en 4 aan met gevolg: gekke combinaties, vogels met 2 koppen en ook veel bewogen foto’s want zat binnen en zag ze niet komen. Maar het was fantastistisch ze gade te kunnen slaan.

   Like

  1. Ik probeer ze waar dan ook wat te verwennen. In de broedperiode en wanneer de vogeltjes uit het ei gekomen zijn , geef ik ze gedroogde meelwormen om ouderpaartjes te versterken en jonge vogeltjes een goede start te geven.Ik krijg er het hele jaar zoveel voor terug.

   Like

 1. klopt Marylou
  overal komen we restanten en of herinneringen boven van die vreselijke tijd en strijd , ik sta er niet altijd bij stil , dit keer omdat daar een dierentuin is uitgemoord 😦

  had een heerlijke wandeling in de Limburgse heuvels 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.