Een gevaarlijke killer.

Vandaag op wandel geweest  naar de Jutse plassen maar het was voor mij al te warm.
Langs een aanliggende weide kon ik deze killer fotograferen.

Dit is de kameleonspin die van kleur kan veranderen op witte en gele bloemen.Ze neemt dan de kleur van de bloemen aan.Hier had ze zich opgerold als een bolletje en toen het insect landde werden haar poten  echte klauwen. Het insect was gevangenWat ik niet begrijp is dat men in een natuurgebied nu al alles afgemaaid had. Het leek er wel een woestijn Geen enkele bloem meer  op de vlinderroute dus ook geen vlinders. Gelukkig zag ik nog distelvlinder in een zijweggetje naast een weideZo ziet de vlinder er uit met gesloten vleugels.Aan de vijver zag ik een krassertje een kevertje aankijkenEen bruinrode heidelibel hing aan een stengel langs het water.Er viel hier weinig te beleven buiten het geen ik jullie toonde.Daar moet ik de eerst volgende weken niet meer naar toe. Wil jullie toch waterachtig maken met kersen die  aan een boom aan de ingang hingen.

42 gedachten over “Een gevaarlijke killer.

 1. ha die Marylou
  ja het verschilt per gemeente dat maai beleid , lang leve 1 Europa gggrrrr
  ik wandelde door deels bekend terrein voor mij , maar dat was per fiets , nu weer andere paden en wegen , door een oud veen polder gebied
  ik genoot er van 🙂
  fijne avond groet

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een mooie foto’s… die spin is super! Men vraagt ons om onze tuinen niet meer zo strak te houden, de insecten meer kansen te geven. Maar alle stadsplantsoenen worden steeds weer gemaaid… zouden ze niet beter het voorbeeld geven? Al zeker in een natuurreservaat, al heeft het nu al maaien misschien een bedoeling!

  Like

   1. Heel spijtig dat men zo maar alles afraid.
    Hier in West Cork hebben we ook meer distelvlinders gezien deze zomer. In het Engels noemt men ze ‘painted Ladies’ ik zag er twee gedurende de week. Mooi.

    Like

 3. Heel spijtig dat men zo maar alles afmaaid.
  Hier in West Cork hebben we ook meer distelvlinders gezien deze zomer. In het Engels noemt men ze ‘painted Ladies’ ik zag er twee gedurende de week. Mooi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.