Altijd vrij,nooit vanzelfzeker

Verslag even wat later kunnen plaatsen.Zat vannacht op spoeddienst met opstekende netelroos na gestoken te zijn  door een bij enkele weken geleden.

De titel  van deze bevrijdingsfeesten was  “Altijd vrij nooit vanzelfsprekend .” We beseffen dat vrede  en vrijheid zo broos zijn. Alleen meer verdraagzaamheid kan ons daar in helpen. Ik verloor mijn grootvader toen ik 9 was, hij had gevochten in twee oorlogen. Hij heeft nooit over de gruvel verteld als we samen op stap waren maar altijd over hoe hij er vrienden had gemaakt en de samenhorigheid en warmte die mensen de hoop niet  deed verliezen.

Misschien is dit de boodschap die me moeten koesteren,dan zal “nooit meer oorlog “misschien een kans krijgen.Laten we dus beginnen bij onszelf.

De parade van het wagenpark en de tanks,de boten,want de oorlog werd op land,het water en in de lucht bevochten.

Vandaag  gaat het over voertuigen en tanks die streden op de grond. Gekend uit de strijd van Bastongne en aan de Ijzer.

Terug kijken op de parade en op de sfeer van de bevrijding.

Tank bouwjaar 1942 USA-gewicht 23 ton – Zelfbewegend stuk veldartartillerie M7 B1 Priest

Ik kan ze niet alle 22 plaatsen maar als iemand 1 bepaald voertuig zou willen zien,kunnen jullie er me om vragen en plaats ik het of stuur jullie die foto.

Ook in die periode werden er paartjes gevormd

30 gedachten over “Altijd vrij,nooit vanzelfzeker

 1. Gaat het al beter Marylou?
  Dat had mijn man ook, een lichaam vol netelroos, weken later na de insectenbeet. Helaas deed hij toen ook een anafylactische shock. Hij draagt nu altijd de injectie bij zich. Nu ja altijd… hij vergeet ze te vaak.
  Ik hoop dat je goed geholpen bent. Toch voorzichtig mee zijn hoor.

  De foto’s zijn levensecht. Prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb zo’n shock enkele jaren ook meegemaakt maar de huisarts
   zei dat ik zo’n injectie niet nodig had.De dokter van spoed zei dat het goed was dat ik naar spoed gekomen ben want dat ik dringend medicatie nodig had.Het gaat al wat beter en heb voor het eerst weer na 3 dagen kunnen slapen. De huisuitslag is al minder opgezwollen maar het jeukt nog.Heb wel even vrijwilligerswerk moeten stopzetten omdat de huiduitslag zo hevig was.maar ik let goed op en verzorg me goed.

   Geliked door 1 persoon

 2. Hopelijk hebben ze je kunnen helpen met die netelroos! Een mooi verslag over verworven vrijheid, vanzelfsprekend is het niet. Mijn vader heeft als kind een oorlog meegemaakt en de tweede wereldoorlog als volwassene, mijn nonkel leefde ondergedoken en mijn moeder werd door de Duitsers met haar hele familie in de aardappelkelder gestoken want zij hadden het huis nodig. Verder heeft ieder door te zwijgen het verwerkt, verwerkt weet ik zelfs niet… een plaats gegeven misschien. Mijn moeder wou er nooit over praten, het was te erg geweest. Wat is er gebeurd? Ik vergeef het een bepaalde nationaliteit niet… moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.