Creaties in Groenten en Bloemen

In Hoogstraten sluiten ze de zomer af met het evenement”Groenten en Bloemen”.Het is dit jaar de 21 ste edtie.Je kan die bezoeken op 14,15&16 september.Je kan er dit jaar 34 creaties bekijken van het ontwerpersteam Jan de Ridder,Tania Huyghe en Tom De Houwer.

 

Een pracht- creatie van Tom De Houwer”De Verrijzenis”Hij houdt van verbinden en soms lijkt alles samen te vallen. Hij heeft een werk dat hij voor Fleuramour maakte in de kleuren rood-orange   in het nieuwe concept herwerkt in wit. Er werden 12.000 witte orchideeën in verwerkt.(Alle info uit de brochure)

Ik ging er al een kijkje nemen en kan jullie een bezoek aanbevelen. Je kan het hele parcours gratis ontdekken.

Hier al een voorsmaakje.Morgen de hele foto-reportage.

 

28 gedachten over “Creaties in Groenten en Bloemen

  1. Dat was het ook. Het stond midden in de kerk en je kon er helemaal rond lopenHet kunstwerk lichtte op in de kerk waar het heel goed tot zijn recht kwamDe boog van de hoed kreeg structuur door gebruik van watten of katoen volgens mij maar was ontroerend mooi door witte draden,witte bloemen en de bloemkool als witte groenten

   Geliked door 1 persoon

  1. Elk jaar opnieuw weet hij mensen te verbinden en te bekoren met zijn creativiteit.Heerlijk zoveel bloemen in het schitterend werk in de vorm van een soort paddenstpel ,gevangen in het licht en witte touwen met een kijk in de onderzijde van de paddenstoelenkoepel waarin 12.000 witte orchideeën en rozen omhoog klimmen.De voet van de paddenstoel vol witte rozen en op de bodem bloemen en bloemkolen.Je kan er zo de verrijzenis uit de katolieke kerk als de verrijzenis van de paddenstoel uit het niets in zien. ( dit is wel mijn persoonlijke interpretatie van het werk.

   Geliked door 1 persoon

 1. Het ziet er heel mooi uit. Omdat het “opstanding” wordt genoemd, kan het worden geïnterpreteerd als hebbende een religieuze betekenis. Geschikt voor een kerk. It looks very beautiful. As it is called “Resurrection” it can be interpreted as having a religious meaning. Appropriate for a church.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.