Wie zoekt,die vindt me.

Dit is een veldsprinkhaan (orthoptera arcrididae) die zijn schutkleuren goed gebruikt om weinig op te vallen.Hij had bijna de kleur van het zand. Bij ons en in Nederland komen er ruim 20 soorten voor.Het is een familie van rechtvleugeligen insecten behorend tot de kortsprieten.

De kleur is afhankelijk van het levenstadium en mannetjes en vrouwtjes verschillen alleen qua vorm achterlijf.Ze hebben 4 vleugels waarmee ze de wind kunnen vangen en kunnen  tot 2km hoog vliegen ,met de sterke poten kunnen ze erg goed springen.

Als vijand is er de parasitaire wesp,vliegen,vogels en reptielen.Zelf eten ze blad,zaden en soms zwakke of dode soortgenoten.

De paring duurt een uur.

 

21 gedachten over “Wie zoekt,die vindt me.

  1. ik heb als reactie op een bijensteek enkele weken geleden nu netelroos.Het is aan het beteren maar kan niet slapen ,moet uit bed om ijs te leggen maar met ijs in bed is niet doenbaar.Dus ga ik aan de computer zitten en doe iets nuttig of ik word gek..Ik moet dus naar academisch ziekenhuis om alles te laten testen om te zorgen dat het niet chronisch wordt.Is de derde keer in enkele jaren maar de huisdokter vond doorsturen niet nodig.Ben dus op eigenhand na bezoek aan spoed alles aan het regelen

   Like

   1. Ah juist. Ik begrijp het. In bed liggen met ijs is niet te doen. Dus ja, dan kun je maar beter ook iets aangenaams doen. Ik hoop dat de testen gaan uitwijzen dat het niet chronisch wordt. En dat de remedie, als die er is, goed werkt. Sterkte Marylou!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.