Verleden week pluktuin bezocht om te kijken dat ik er lidgeld zal betalen.De pluktuin levert je per jaar 40 verschillende groenten en fruit.Die mag je zelf komen plukken
Hier zie je de eetbare bloemen van de gele courgette.Ze worden meestal gevuld met gehakt geserveerd.Het kan ook met ricotta.Gefrituurd zijn ze krokant en erg lekker.
Gele courgettes voor groentenschotels,gevuld of voor in de soep. Er zijn ronde en lange courgettes, gele en groene. De schil is diepgeel en het vruchtvlees is lichter van kleur dan bij een groene courgette. De gele courgette heeft dezelfde smaak als de groene variant en is een echte kleurmaker in elk gerecht
Om de bloemen te eten moeten ze erg vers zijn.
mogge Marylou
en of dat kleurmakers zijn , die springen er echt uit
heb je een mandje lekkers kunnen plukken , zo ja dan wens ik je veel kook plezier 🙂
geniet de dag
LikeLiked by 1 persoon
Neen daar voor moet je lidgeld betalen .Dat kan eerst voor volgend jaar.
LikeLiked by 1 persoon
Wat een intens geel. En blijkbaar ook heel lekker!
LikeLiked by 1 persoon
Gezond zeker want deze boer gebrukt geen gif en bestrijdt alles met natuurlijke vijanden daarom staan er ook veel tabaksbloemen die,liquideren de vijanden.Dus hier alles natuurlijk.Daarom staan er ook bloemen tussen de gewassen.Overweeg om lidgeld voor jaar te betalen .
LikeLiked by 2 people
Dat is mooi!
LikeLike
Kijk, weer wat geleerd. Ik wist niet dat je die bloemen ook kunt eten. En ze zijn ook nog eens prachtig.
LikeLiked by 1 persoon
Gefrituurd zijn ze het lekkers blijkt .Wordt in Italië veel op de menulijsten gevonden
LikeLike
Dat wist ik niet wel bijzonder dat je die bloemen kan eten. je foto’s zijn fleurig!
LikeLiked by 1 persoon
Je kan ze bakken naddat je ze gevuld hebt ,of knapperig frituren of rauw versnippert in een slaatje.
Maar ze moeten altijdzeer vers zijn om ze te kunnen eten
LikeLike
iet er weer mooi uit en de bloem eten dat wist ik niet dus weer wat geleerd.
LikeLiked by 1 persoon
Rauw geven ze een pittig smaakje aan slaatjes maar even gefrituurd zijn ze een lekkernij in Italië
LikeLike
Ik wil dit toch eens proeven. Wel mooi om op te eten.
LikeLiked by 1 persoon
In Italië staan de gefrituurde verse bloemen vaak op het menu va restaurants
LikeLike
Excellent.
LikeLiked by 1 persoon
Door hun warme kleur springen ze uit het veld
LikeLike
The flowers are like sunshine, Marylou.
LikeLike
And they taste wel
LikeLike
Een soort van een hereboer?
LikeLike
De boeren kunnen hun hoofd niet meer boven water houden en zo ontstonden de pluktuinen.Je betaald lidgeld per jaar en mag dan komen plukken
LikeLiked by 1 persoon
Die bloemen heb ik nog niet gegeten, gele courgette heb ik al twee weken na mekaar een lekkere soep gemaakt, net een tas verse gedronken!
LikeLiked by 1 persoon
courgettsoep smaakt altijd
LikeLike
👍
LikeLike
Een pluktuin kan interessant zijn !
Lie(f)s.
LikeLike
Je weet dan zeker wat je eet maar de kostprijs 300 euro vond ik wel vrij duuur
LikeLike
Oehhh…
Lie(f)s.
LikeLike
Zelf plukken is blijkbaar populair. onlangs reed ik door de polder waar bij een fruitteler een zelf plukdag werd gehouden. Ongelooflijk druk daar
LikeLiked by 1 persoon
Hier moest je voor een jaar aanbetalen en dan kon je komen plukken
geen appels of peren maar wel 40 verschillende soorten bessen en groenten
LikeLike