Rivierenhof bijzonder boeiende natuur

 

Op dit moment “the place to be”om te genieten van “l’été Indien. Een vuurwerk van rood,geel,oranje,groen, bruin en gouden kleuren in de toppen van de bomen

In Rivierenhof vindt men altijd boeiende natuur.Veel waterpartijen en  waar water is ook veel bruggetjes.

Een massa ganzen,meerkoeten,waterhoentjes,futen,zwanen aalscholvers en kraaien en meeuwen zijn aanwezig op het domein.

Bossen,wandeldreven,een rozentuin,het Schijn, een amfitheater ,een kasteel dat nu dienst doet als taverne,moeras,grasvelden en veel rustbanken.Het Rievierenhof heeft alles om een wandelaar zich goed te doen voelen.

3 aalscholvers in een boom

Misschien denk je net als ik op het eerste moment dat een kind zijn bal verloren was..Maar wat verder groeide er nog één.Dit is wel degelijk een paddenstoel”de reuzen bovist”(hij heeft de grootte van een voetbal)

Het Rivierenhof is ook de speelplaats van volwassen mannen .

Als je, je afvraagt wat dit tuig is,kan ik je dat vlug vertellen.Het miniatuur bootje wordt in de boog bovenaan gelegd ,er wordt aan de hendel aan de zijkant gedraaid en zo wordt het bootje te water gelaten,en de mannen houden droge voeten.Dan begint het feest:het bootje wordt van op afstand bestuurd.

Klikken op de foto’s hier onder om te vergroten.

39 gedachten over “Rivierenhof bijzonder boeiende natuur

  1. Op andere plekken van de locatie was alles dan weer nog groen ,dat heeft te maken met het soort bomen die er staan. Eiken,beuken ,berken ,populieren en
   zeker esdoorns zorgen voor een waar kleurenfestijn.Vochtrijke bodems versnellen de verkleurijng daarom langs vijvers vluggere verkleuring.

   Geliked door 1 persoon

  1. Door de kleuren kan je ook van ver zien welke soort boom er staat. Hevig geel en hoge bomen zijn meestal populieren,beuken kleuren warm bruin, eiken rood,bruin,oranje en gelig, lindebomen zacht geel,en esdoorns lijken in vuur en vlam te staan met alle kleuren van de regenboog.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dit hangt af van waar de bomen staan en welke soorten het zijn. In het Rivierenhof zijn ook nog veel groene plekken.Langs de vijver gaat het veel vlugger omdat de vochtigere bodems het verkleuren versnellen. staan er esdoorns dan heb je een feeëriek schouwspel,populieren en linde zorgen voor een heerlijke gele kleur,eik geeft rode,gele tinten en beuk een lichtgevend bruin.Dus de vlugge verkleuring heeft te maken met de plek en soort bomen dat er staat

   Like

 1. Prachtige herfstfotografie ! Je hebt daar wel een fantastische locatie gevonden. In het moeras hier bij ons is alles nog groen. Hier en daar een licht verkleurd blaadje, meer zien we nog niet. Afwachten dus !
  Die reuzen bovist heb ik nog nooit gezien, wat een kanjer zeg ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.