Trekpaarden aan het werk

Zondag  ging ik een kijkje nemen in de bossen van de trappisten in Westmalle.

Daar zouden kolossen van trekpaarden de omgezaagde bomen uit het bos slepen en op een verzamelplek leggen.  De bodem wordt minder beschadigd door trekpaarden dan door gedrochten van tractoren.

Het was daar een drukte van belang ,overal waren paarden aan het werk. Het was prachtig om te kunnen aanschouwen.

De zon scheen maar het was koud  slechts 5° .De herfstkleuren prikten door de takken van het bos.Door de koude zag men de warme adem van de paarden verdampen en door het zweet van het zware werk parelde  er nattigheid op hun lijven.

Was getuige van schilderachtige momenten van het zwoegwerk van het Belgische trekpaard en herleefde momenten die vroeger alledaags waren.

Op foto’s klikken om te  vergroten.

 

35 gedachten over “Trekpaarden aan het werk

  1. Het was een machtig schouwspel dat de zituigen op scherp zette. Het spel van het licht in het bos, de geuren die vrijkwamen, die glanzende spiermassa dampend in de koude buitenlucht en af en toe het gehinnik van deze krachtpatsers dat weergalmde in het bos. Het ontroerde me.

   Geliked door 1 persoon

 1. mogge Marylou
  wat een schitterende opnamen van die mooie paarden
  en het werk wat ze deden in het mooie herfst bos

  ja ik ben zeer tevreden met mijn camera , vandaag weer leren in de dierentuin 🙂

  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Bijna had ik geen foto’s kunnen maken. Had een nieuwe kaart voor toestel gekocht en het liep bijna fout. Ik kreeg melding dat kaart vergrendeld was en toen bleek dat de adapter waar kaartje inzat stuk was alhoewel spiksplinternieuw bleek het ontgrendeld knopje niet te werken.
   Daar stond ik dan ,door problemen met arm en schouder :geen fototas bij alleen batterijen en piepklein toestelletje en te ver weg om over huis te gaan. Zondag nergens een winkel open Toen .kreeg ik plots een idee. Met een piepklein stukje plakband kon ik misschien het klepje van adaptertje blokkeren.Maar natuurlijk geen plakband bij en niemand die me helpen kon. Ik trok het bos in naar onthaal centrum bij de trappisten en vroeg of ze me een piepklein stukje plakband konden geven om te trachten mijn probleem op te lossen. Dolblij als een kind, lukte het en kon ik na een 15 minuten teug het bos bereiken en foto’s maken. Was het een engel die door het bos zwierf die me dat idee influisterde?

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.