Blikvangers

Sinds 2016 heeft de Antwerpse Zoo een attractie meer.

Het is een 6 m hoge ‘Skywalk’ die zich  omhoog slingert achter restaurant ‘Flamingo’ naar het dak met waterpartijen en beplanting.

Ik toonde jullie het vroeger al eens maar nu is alles ingegroeid en kan je  genieten van waterpartijen en waterplanten en een overzicht vanuit de hoogte over  de Zoo.

Het is een 6 m hoge ‘Skywalk’ die zich  omhoog slingert achter restaurant ‘Flamingo’ naar het dak met waterpartijen en beplanting.

De Egyptische tempel uit 1856 waar de giraffen in verblijven bij slecht weer, is na een lange restauratie terug een pracht blikvanger.Het is het oudste gebouw van de Zoo en gebouwd in 1856 naar ontwerp van K.Servaes.Het is beschermd erfgoed. Originele Oud-Egyptische teksten uit de tijd van Farao werden helemaal met de hand terug op de muren van het portaal geschilderd.

27 gedachten over “Blikvangers

    1. Er is zoveel veranderd dat je niet weet waar je kijken moet.Nu is men bezig voor bad zeeleeuwen te moderniseren,e,r komt ook een nieuwe savanne,de vogelkooien tegen de muur van het station worden afgebroken maar weet nog niet hoe het er uit zal zien

      Liked by 1 persoon

    1. Je kan over de tuin met bloeiende planten, bomen en waterplanten zien maar nu is het nogal mistroostig zonder veel kleuren maar met een beetje verbeeldingskracht en oog op de lente moet schoonheid van landschap natuurlijk nog komen maar wat er op moment niet is kan ik natuurlijk niet uit mijn mouw schudden daarvoor zul je dus moeten wachten tot alles in bloei staat en de dieren er rondom te zien zijn zoals de flamingo’s tussen de knolgewassen maar dat toon ik je op het gepaste moment

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.