Pinksterbloemen duiken overal op.

Het is de waardplant van het oranjetipje.De plant behoort tot d familie van de kruisbloemfamilie en komt in België en nederland agemeen voor en is inheems.!wikipedia)Op deze foto kan je de fraaie adering op de bloempjes erg goed zien.

De pinksterbloem(Cardemin pratensis) heeft een trosvormige bloeiwijze de stengels verschijnen uit een roset en zijn min.15 en max. 50 cm lang.De bloemen groeien zowel in de zon als in de schaduw.De wortels zitten 20 cm breedDe bloei van de bloemen is een indicator voor de goede toestand van natuurstreefbeeld.De plant heeft een doosvrucht(langwerpige hauwtjes).info flora nederland.

de plant groeit in nattige tot vochtige voedselrijke weide en bossen.Ze komt op alle bodemtypes voor maar is niet bestand tegen zout water en echte zure bodems worden ook gemeden.(info ecopedia)

ze overleven zelfs bij intensief maaibeheer en bloeien van april tot juni (dit jaar bloeiden ze al in maart.) Ze worden bestoven door bijen, hommels, vliegen, zweefvliegen en kevers..De bloempjes kunnen paars,violet,purper,lila en ook wit zijn. (info Ecopedia)

 

 

37 gedachten over “Pinksterbloemen duiken overal op.

 1. kwam je tegen op de wandeling rond de Pieterberg 🙂
  ja wat een grote kudden schapen hé , vandaar dat ze ook met z’n tweeën waren en de honden
  wij liepen van af station Maastricht , geheel rond de berg en kwamen terug via België , naar de ingang van de ENCI mijn welke open is voor wandelaars , die enorme trap op en terug naar Maastricht
  zal eens zien of ik de route nog heb

  Liked by 1 persoon

 2. Ja mooi hé 🙂 Ik zie ze inderdaad ook overal opkomen. het is omdat we dicht bij huis moeten blijven en dan vallen ze ook eerder op lijkt wel.
  Blijf veilig hé.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.