Je hoort zijn roep meer en meer

De houtduif heeft prachtige kleuren in haar verenkleed en is een vrij grote vogel en kan tot 43 cm groot worden en rond de 490 gram wegen.

het is de grootste duif die bij ons leeft.Kenmerkend zijn de witte vlek in haar hals en het ritmisch gekoer.

Haar kop en bovendelen zijn grijs en de kop grijspaars van kleur en de borst bruinrood terwijl de staart een zwarte eindband heeft.

Ze voeden zich in de lente door de knoppen van kiemplanten te eten .

  • In de lente eten ze knoppen van kiemplanten
  • In de nazomer genieten ze van maiskorrels,granen,klaverzaadjes,eikels en beukennootjes.
  • In de winter staan bessen van de klimop en plantenwortels op het menu.

ze planten zich voort het hele jaar en kunnen tot 6 legsel grootbrengen.

Erg opvallend is hun baltsvlucht. Eerst heeft het mannetje een zeer steile stijgvlucht waarbij hij op het hoogste punt luid met zijn vleugels klapt om dan gevolgd door een zweeffase naar beneden te glijden.(informatie natuurpunt )

23 gedachten over “Je hoort zijn roep meer en meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.