Parende dambordjes

Ik ben voor 4 dagen gaan kamperen in de Ardennen in de streek van Nismes en Virionval.Heel veel gewandeld en de batterijen weer voldoende opgeladen om er tegen te kunnen.

Op foto klikken om te vergroten

 

Hier zie je 2 parende dambordjes en wie erg goed kijkt ,ziet dat een kameleonspin en van de parende vlinders heeft gebeten.Nadien viel de bovenste vlinder dood op de grond

38 gedachten over “Parende dambordjes

 1. mogge Marylou
  wat een schitterende opname
  dat spinnetje zit volgens mij rechtsboven op het witste vlindertje
  fijn dat je weer eens bent wezen opladen door te wandelen
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb je het natuurreservaat” Fondry des Chiens “al eens bezocht?Het is een spectaculair landschap zonder gelijke in België. De natuurlijke kuilen van soms 20m diep zijn ontstaan door het miljoenen jaren insijpelende water in het harde kalkgesteente in Nismes.Er volgt deze week nog een speciaal fotoverslag van deze plek.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik zag 2 vlinders elkaar het hof maken en rondjes draaien.Ik wist ,even wachten want die gaan paren.Ik bleef wachten en eerst bij het begin van de paring zag ik iets bewegen en ontdekte in de lens hoe het kameleonspinnetje weer toesloeg.

   Like

 2. Wauw wat een drama heb je weer kunnen vastleggen. Ja zag die spin en dacht, wat zit die daar te doen… allé als het het vrouwtje is dat dood gevallen is, een paring voor niets of misschien hebben ze er toch nog iets aan gehad 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Het zal je maar overkomen, te midden van de paring wordt je door een spin gebeten en daar stopt je kans op nakomelingen. Gelukkig heb je dit tafereeltje mooi kunnen vastleggen Marylou. Naar je volledige reisverslag kijk ik uit.

   Geliked door 2 people

  2. Ik zag 2 vlinders elkaar het hof maken en rondjes draaien.Ik wist ,even wachten want die gaan paren.Ik bleef wachten en eerst bij het begin van de paring zag ik iets bewegen en ontdekte in de lens hoe het kameleonspinnetje weer toesloeg.

   Geliked door 1 persoon

 3. Werkelijk een prachtige foto.
  Ik zie hier nooit geen darmbordjes dus ik vind een solovlinder al heel mooi. Nu dan zelfs een paartje dat aan het nageslacht werkt. Prachtige.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.